Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zozulák do Chodova

30. 5. 2008
Spekulace o tom, kde stráví příští sezonu pardubický sniper Martin Zozulák jsou ukončeny. Opora Východočechů se stane novou akvizicí TJ JM Chodov, spolu s ním zamíří z města perníků na pražské Jižní město také obránce Adam Šťastný.


Poté, co Pardubice po třech sezonách opustily kolotoč Fortuna extraligy, začal o Zozuláka velký boj. Také samotný hráč se nechal v rozhovoru pro florbal.cz slyšet, že hodlá zůstat v nejvyšší soutěži, neboť chce bojovat o účast na světovém šampionátu.

Nakonec bylo ve hře o služby východočeského kanononýra šest týmů. Nabídky přišly ze strany Tatranu, Future, Mladé Boleslavi, Pepina, Liberce a Chodova. Vítězně vyšel paradoxně vloni nejméně úspěšný tým, který nehrál ani play-off.

„Je pravda, že jsem se mohl rozhodovat mezi více možnostmi, dlouhou dobu to vypadalo, že budu hrát v Mladé Boleslavi. Kdyby mi někdo řekl, že se dohodnu s Chodovem, asi bych mu nevěřil,“ říká Martin Zozulák.

„Chodov mne přesvědčil především svým jednáním a také osobou trenéra Lukáše Procházky,“ vysvětluje expardubický útočník. „Věřím, že jsem se rozhodl správně, i když se to mnohým lidem nelíbilo, dodává Zozulák.

„Včera proběhlo definitivní jednání s Pardubicemi i samotnými hráči. Dohodli jsme se na hostování Martina Zozuláka a Adama Šťastného, podrobnější detaily se ještě budou s vedením Pardubic řešit. Jinak je ale jisté, že se oba hráči zapojí od června do přípravy na Chodově,“ říká trenér pražského týmu Lukáš Procházka.

„Víme, že Martin je hráč, který navzdory svému mládí umí vzít zodpovědnost za tým na sebe. Dokázal to v Pardubicích a nám dlouhou dobu takový typ chyběl. Na druhou stranu rozhodně na něj tuto těžkou úlohu nechceme naložit,“ dodává kouč Chodova.