Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švédská delegace vybírala zázemí mistrům světa

5. 5. 2008

Před několika týdny navštívila Českou republiku delegace zástupců švédské reprezentace, pánové Jan Lindberg a Klas Persson. Jejich hlavním úkolem bylo vybrat vhodné ubytování v Ostravě a Praze pro reprezentační tým, který v prosinci přijede obhajovat mistrovský titul.

ImageAby neponechali nic náhodě, zavítali postupně do obou měst. V Ostravě jim byl průvodcem Petr Seďa, člen oraginzačnímo štábu MS. Navštívil s nimi ČEZ arénu i ostatní tréninkové haly, stejně jako všechny vytipované ubytovací kapacity. Celkově s nimi po Ostravě a okolí najezdil na 300 kilometrů.

Švédští zástupci nakonec zvolili hotel Bonum vedle Stodolní ulice. Jeho majitelem je pan Josef Golis, kuchař české fotbalové reprezentace. Než se rozhodli právě pro toto místo, prohlédli si ho od stropu až po sklep a několikrát si prošli všechny pokoje a místnosti. Hotel bude během šampionátu k dispozici pouze švédské výpravě. Ta si přiveze vlastního kuchaře, který na podobnou inspekci zavítá v září.

Další zastávkou v itineráři pak bylo hlavní město. V Praze se funkce průvodce ujal Marek Šustáček, sekretář pražské florbalové unie. Také on s oběma pány absolvoval náročnou cestu po vytipovaných lokalitách.

ImagePo celodenním vybírání zvítězil hotel v Čertousech, který nabízí klidné rodinné prostředí přestavěného statku hned vedle rybníka. Přestože z Prahy je do něj poměrně daleko, cesta autobusem bude trvat podobně dlouho jako z centra a švédský tým v něm bude mít zajištěno potřebné soukromí.

Zda vybrali správně a švédskému týmu se podaří na šampionátu v prosinci uspět, se dozvíme už za necelých osm měsíců.