Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sudí gól neviděl, tak si gólman hodil míček do branky

14. 5. 2008

Běžela 5. minuta třetí třetiny utkání nejvyšší veteránské florbalové soutěže. A v derby brněnských týmů Bulldogs a Hattrick se stala nečekaná věc. "Můj spoluhráč vystřelil po zemi a střela se odrazila od zadní tyčky ven z brány. Bylo to tak rychlé, že to nebylo pořádně vidět. Sudí gól neuznal a my jsme protestovali," vykládá hráč Buldoků Michal Košir.

Následovala běžná rozehrávka. Jenže za chvíli se dostal míček k brankáři Hattricku Michalu Jansovi, který se předtím marně snažil rozhodčí přesvědčit, že ho soupeř opravdu překonal a nebyla to tyčka. "A on si v tu chvíli hodil míček do vlastní branky," popisuje nevídaný okamžik Košir.

Buldoci tím dokázali snížit "jen" na 2:7, přesto šlo o nezvyklé gesto. I když sám brankář na něm neviděl nic zvláštního, proto se nechtěl o situaci ani moc bavit. "O nic nešlo," povídal skromně třicetiletý Jansa, který býval kdysi oporou extraligového týmu Bulldogs.

Možná, že za takového stavu skutečně ne, ale přesto. Už jste někdy viděli, že by si jakýkoli gólman dal úmyslně vlastní gól?

"Hraju florbal už hodně dlouho, ale s něčím takovým jsem se ještě nikdy nesetkal. Výsledek byl jednoznačný, kdo ví, jak by to bylo za stavu 2:2. Ale i tak," váží si Košir činu soupeřova brankáře a dřívějšího spoluhráče.

Však také všichni přítomní diváci v hale v Brušperku na severu Moravy, kde se duel hrál, vstali a Jansovi tleskali. Stejně tak i spoluhráči a protihráči.

"A když jsme si po utkání podávali ruce, říkám mu: Kloubouk dolů," popisuje soupeř Košir.

Hattrick nakonec vyhrál i tak 8:2, přesto hráči na Jansův úmyslný vlastní gól jen tak nezapomenou.

"Tohle není běžná situace. Otočené auty, to se hráči většinou přiznají k teči, výjimečně někdo i k faulu. Pro mě to bude určitě největší vzpomínka na tenhle zápas," tvrdí Košir.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(gary17, 14. 5. 2008 21:58)

mně nezbývá než smeknout....takovýhle lidi povznášejí sport na vyšší úroveň

xxx

(sedli69_cvalík :), 14. 5. 2008 21:54)

Já zas jednou u holek v zápase viděl jak chtěla borka nahrát za branu a narvala takovyho golfa že prostřelila vlastní golmanku:-D

no já to viděl....

(David, 14. 5. 2008 21:51)

Já už viděl že si gólman hodil míček do branky... ale nechtěl:-D