Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sparta se chystá do extraligy v nové hale

4. 5. 2008
Pražská Sparta loni zažila velké změny. Do sezóny 2007/08 pak vstoupila "nová Sparta," která měla před sebou nelehký úkol - vrátit se na přední pozice v českém florbale.


Logicky nejdůležitějším krokem byl postup A-týmu mužů do nejvyšší soutěže. To se Spartě povedlo díky úspěšné baráži s Pardubicemi, která ji čekala po neúspěšném finále 1. ligy proti Znojmu. Jak bylo těžké se připravit na soupeře, který pomýšlel na extraligového play-off?

"Pro nás to byl, vzhledem k úrovni špičky 1. ligy, celkem očekávaný výsledek a baráž byla jenom další kolo pro postup do extraligy. Motivace vrcholila přirozeným napětím před zdoláním posledního soupeře. Prohrané finále nezanechalo na mužstvu žádné stopy," říká Václav Culka starší, který se v průběhu play-off vrátil na lavičku Sparty pomoci trenérům Janečkovi a Janoštíkovi.

Jak tedy vnímá sparťanský návrat mezi elitu? "Mám dobrý pocit hlavně proto, že kromě postupu juniorů do 1. ligy, se nám podařilo naplnit všechna očekávání, která jsme plánovali pro posílení pozic Sparty v českém florbale. Postup do extraligy mužů je jedna z etap na této cestě," říká muž, který byl snad u všech důležitých okamžiků v historii florbalové Sparty.

Na místě je otázka, jak si Sparta poradí v extraligové konkurenci. Jak bude vypadat její kádr, to můžeme jen odhadovat. "Jako člen vedení mohu slíbit, že uděláme všechno proto, aby Sparta vytvořila pro příští sezónu co nejsilnější tým. Jedním z důvodů je i to, že Sparta bude mít, co se týká zázemí, nejlepší podmínky pro hráče florbalu v České republice. To vím zcela jistě," odpovídá na dotaz ohledně posil Václav Culka.

Všechny extraligové týmy se už teď můžou těšit na zápasy se Spartou, už jen proto, že ta bude své domácí zápasy hrát v nové florbalové hale, která vyrostla v pražských Vysočanech. "Díky nové hale a jejímu zázemí přináší Sparta zcelea nový pohled na kulturu a úroveň florbalu v ČR. Jsem také přesvědčený o tom, že Sparta je pojem, který s sebou nese zájem diváků, medií i soupeřů, takže se určitě můžeme těšit na dobrou extraligovou sezónu," uzavírá Václav Culka starší.

Interiér haly
Hala Sparty na Podvinném mlýnu