Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostravské FBC získalo posilu. Je to brankář Vochozka

30. 5. 2008
Tradiční problém na brankářském postu se pro nadcházející sezonu možná podařilo vyřešit ostravskému Pepinu. Na roční hostování přichází na sever Moravy Jiří Vochozka. Transfer bude potvrzen ve čtvrtek ve tři odpoledne.


Dvaadvacetiletý Vochozka je považován za jednoho z nejtalentovanějších gólmanů v Čechách. Měl se stát nástupcem Tomáše Kafky na brankovišti střešovického Tatranu, jeho slibně se rozvíjející kariéru však loni v prosinci zastavilo zdraví. Mladík strávil měsíc v nemocnici a nebylo jisté, zda se bude moci vrátit k vrcholovému sportu. Dnes jsou prognozy příznivé, Vochozka trénuje a nové angažmá našel na severu Moravy.

"Jsme rádi, že se nám podařilo jednání dovést ke zdárnému konci a Jiří Vochozka posílí náš tým. Víme, že brankářský post je jedním z nejdůležitějších míst v moderním florbale," říká sportovní ředitel klubu Lubomír Šimon.

Florbaloví odborníci a také veřejnost dlouhou dobu brankářský post Pepina kritizovalo. "I my jsme si byli samozřejmě vědomi že náš tým neměl brankáře se stabilní výkonností. I proto v minulosti docházelo k častým rotacím gólmanů, vysvětluje Šimon.

Ostrava příchodem Vochozky získává vysokou kvalitu.
"Víme jak Vochozka na sobě pracoval a trénoval před svou nemocí. Věříme, že pokud na sobě bude pracovat stejně usilovně, návrat se mu podaří a stane se naší oporou. V Pepinu jsou pro to vytvořené minimálně stejné sportovní podmínky, jaké měl v Tatranu," dodal Lubomír Šimon.

„Jirka Vochozka dostal od Ostravy nabídku, kterou přijal a my ji respektovali. K této nové situaci přistupuje velice profesionálně, chce se stát v Ostravě jedničkou a zároveň bojovat o nominaci na mistrovství světa," potvrdil informaci Petr Harapát, sportovní manažer Tatranu.

Ve čtvrtek, okolo třetí hodiny odpolední dojde podpisem všech stran k definitivnímu potvrzení všech náležitostí.

Sportovní manažer Střešovic v nedávném rozhovoru pro florbal.cz naznačil, že jeho klub má na brankářském postu přetlak, uvolnění Vochozky do klubu potencionálního konkurenta však překvapuje. Některé kluby například ve fotbalové lize si při podobných transferech dávají podmínku, aby hráč proti mateřskému klubu nenastupoval.

„Tohle rozhodně není náš případ. Ve vzájemném duelu to naopak může být prestižní událost, sportu to může jen prospět. Myslím také, že angažmá Vochozky v Ostravě pomůže otevřít a oživit hráčské přestupy v českém florbalu," řekl Petr Harapát.

                                                                                                                    převzato z florbal.cz