Jdi na obsah Jdi na menu
 


Florbalistky Děkanky obhájily mistrovský titul

19. 4. 2008
Florbalistky pražské Děkanky suverénně obhájily titul v domácí extralize. Svěřenkyně trenérky Markéty Šteglové zvítězily ve třetím finále na půdě Bohemians 7:2 a celou sérii získaly poměrem 3:0 na zápasy. V celém ročníku soutěže pak tým neztratil ani bod, vyhrál všech 26 zápasů.

Unikátní série je završena. Florbalistky Děkanky ani ve finále nejvyšší domácí soutěže nepřipustily žádné překvapení. Po dnešní výhře nad Bohemians 7:2 tak obhájily mistrovský titul.

Celou soutěží navíc prošly bez jediného zakolísání, když vyhrály jak všech dvacet utkání základní části, tak i šest zápasů play off. V něm navíc svým soupeřkám nastřílely 70 branek a inkasovaly jen devět.

Série Děkanky bez ztráty bodu pak trvá od startu loňských vyřazovacích bojů, jejich posledními přemožitelkami byly právě florbalistky Bohemians.

Poslední duel vyhrála Děkanka i přes pomalý rozjezd 7:2. "Chtěla bych vyzdvihnout výkon soupeře, který bojoval ve finále až do samotného konce. Myslím si, že dnešní zápas byl opravdu vyvrcholením celé sezóny," uvedla trenérka vítězek Markéta Šteglová.

Domácí hráčky vedly už od třetí minuty po trefě Szotkowské, ale favorit díky Billé s Drbohlavovou ještě do konce první části skóre otočil.

V prostřední části pak přišla smršť čtyř branek a bylo rozhodnuto. Poslední gól celé sezony si pak 23 sekund před koncem vstřelily domácí hráčky zásluhou Theodosisové samy.

"Chtěl bych pogratulovat soupeřkám k zisku titulu a poděkovat našemu týmu za bojovnost a skvělé výkony během celé sezony," uvedl trenér poražených finalistek Martin Musil.

Nové mistryně budou v říjnu na Evropském poháru obhajovat bronz z lednového turnaje ve Finsku, Bohemians si zahrají o postup na tento turnaj kvalifikaci s týmy ze Švédska, Finska a Švýcarska.

FINÁLE - 3. ZÁPAS

FbŠ Bohemians - Děkanka Praha 2:7 (1:2, 1:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Szotkowská (Theodosisová), 40. Szotkowská - 8. Billá (Moťková), 14. Drbohlavová (Novotná), 21. Novotná (Šindelová), 24. Billá (Šteglová), 26. Šindelová (Novotná), 36. Novotná (Šindelová), 60. vlastní. Rozhodčí: Rýznar, Vidlař. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 150. Konečný stav série: 0:3.